BOKA TID

070 286 87 57

Vanliga frågor och svar om Medicinsk Laser

  • Har Medicinsk Laser några biverkningar?

    Medicinsk laser har vanligtvis få eller inga biverkningar. Ibland kan det finnas mild rodnad eller svullnad på behandlingsområdet, men detta går oftast över redan samma dag. Vid skador som har pågått i många år kan man uppleva som träningsvärk på behandlingsstället i uppstartsskedet - det kan så att säga bli lite värre innan det sen blir bättre. 

  • Hur ofta ska man gå på laserbehandling?

    Det vanliga är att man går två gånger med ett par dagars mellanrum de första två veckorna. När man känner förbättring minskar man till en gång per vecka tills problemet är läkt. 
    Om problemet beror på faktorer som inte går att undvika behöver man i regel göra en påfyllnadsbehandling var eller varannan månad för att inte bli dålig igen. Många blir helt besvärsfria trots att de haft problem i flera år.

    Laserljusets effekter sitter kvar i cellerna efter behandlingen i upp till 1- 2 månader.

  • Hur många gånger behöver man behandlas innan man blir bra? 

    Har man haft ett problem i väldigt många år behöver man räkna med att det också tar tid att läka. De flesta märker positiv förändring efter ca 6 behandlingar och många kan göra det redan efter 2-3 behandlingar. Smärtlindring vid överbelastning och uppmjukning av muskler/leder brukar man få effekt på redan efter ett par behandlingar. Jag lämnar alltid 50% rabatt på var 6:e behandling oavsett hur långt behandlingspass du bokar.

  • När och var ska man inte behandla med Medicinsk Laser? 

    • Vid feber och förkylning/infektion.

    • Hud täckt med mörka tatueringar eller svart hud kan inte behandlas med laser eftersom den mörka färgen absorberar laserljuset vilket ger brännskador.

    • Vid samtida behandling av cancer

    • Över, i eller väldigt nära ögonen

    • Över/nära magen vid graviditet, (som säkerhetsåtgärd eftersom det inte finns studier på gravida och laserbehandling).

    • Vid blödningssjukdom, då det finns en teoretisk risk för ökad genomblödning i vävnaden.

    • Över halsregionen vid överproduktion av sköldkörtelhormon.

    • I huvudet vid epilepsi.

    • Barn under 8 år behandlas ej.

  • Är LED-ljus terapi/Rödljuslaser samma som Medicinsk Laser?

    Nej, det är två helt olika behandlingsmetoder. 
    LED-ljus är ett icke-kohärent ljus och ska inte förväxlas med laserterapi. Ljusstrålarna inte är i fas med varandra och utsänder bred strålning som sprids jämnt över ett ytligt område. Används ofta inom hudvård för att i kombination med hudvårdsprodukter stimulera kollagenproduktionen och lindra ytliga eksem.

    Laserljuset som används i Medicinsk Laser är kohärent, vilket innebär att ljusstrålarna är i fas och riktade i en enda riktning. Laserljuset är mycket fokuserat och bildar en smal och kraftfull ljusstråle som är mycket koncentrerat och kan vara mycket energirikt och påverka återläkning på cellnivå både ytligt och på djupet beroende på val av instrument. 

  • Blir alla hjälpta av Medicinsk Laser?

    Reaktionen på Medicinsk/Terapeutisk laser varierar mellan individer, en del känner av behandlingen redan första gången medan andra kan behöva flertalet behandlingar innan läkeprocessen dragit igång ordentligt. Det finns de som reagerar så lite och ibland inte alls att man måste konstateras att laserbehandling inte är rätt metod.

    90% av de som behandlas reagerar positivt på laserbehandling och blir fria från besvär. Chanserna att Medicinsk Laser fungerar för just dig är därav mycket goda.

  • Kan man bränna eller skada huden med Medicinsk Laser?

    Nej, behandlingen är smärtfri och skadar inte hud eller vävnad. Endast om huden är svart eller mörkt tatuerad kan den skadas pga att det mörka pigmentet/färgen absorberar laserljuset. Jag behandlar aldrig svart eller mörkt tatuerad hud. 

  • Gör det ont att få Medicinsk Laser?

    Behandlingen är smärtfri. Många upplever en mild värme eller kittling när lasern används, det är inte obehagligt - de flesta känner välbehag och avslappning under behandlingen.

  • Hur mår man efter en behandling?

    Man kan bli lite trött efter behandlingen pga att kroppens muskler slappnar av och blodcirkulation och lymfflöde ökar.

    Vid kroniska långvariga besvär kan en reaktion uppstå av ökad smärta (som träningsvärk) som varar upp till ett dygn, vilket är normalt och betyder att kroppen svarar på behandlingen.

  • Kan behandlingen krocka med mina mediciner?

    Nej, det finns inga mediciner som krockar med Medicinsk Laser men vissa studier pekar på att antiinflammatorisk värkmedicin som NSAID (Voltaren, Diklofenak m.fl) kan fördröja läkningsprocessen något. Ibland är det dock tvunget att ta värkmedicin för att klara sin vardag eller för att kunna ta sig till behandling. 

  • Jag har implantat, kan jag ändå gå på behandling?

    Det föreligger inga problem vid implantat, t ex pacemaker, proteser, silikon etc.

  • Finns det forskning och studier som styrker att Medicinsk Laser fungerar?

    Det finns gott om positiva forskningsresultat. På Pubmed finns idag över över 7000 studier gjorda med Medicinsk Laser. Många av dessa är dubbelblinda kliniska studier där Medicinsk laser har dokumenterad god effekt på smärta och inflammationer samt på själva läkningsprocessen. 

    Det finns även en ny stor svensk studie som påvisar laserns positiva läkning på svårläkta sår. 

  • Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

    Skatteverkets krav för att en behandling ska kunna räknas som friskvård är att behandlingen har som syfte att lindra spänningar i muskulaturen och förebygga skador. Med lasern kan man uppnå just detta då en behandling kan göras motsvarande en djupgående massage. Är din arbetsgivare ansluten till friskvårdsportalen ePassi behöver du inte ligga ute med pengar, du betalar din behandling via deras app. Finns inget avtal med ePassi kan du självklart få ett digitalt eller papperskvitto som du själv lämnar till arbetsgivaren som ett utlägg.

    Observera att det oavsett skatteverkets riktlinjer ändå alltid är arbetsgivaren som beslutar ifall en behandling ska vara giltig som friskvård. 

  • Hur långt i förväg behöver jag boka tider?

    För att inte riskera att behöva göra för långt uppehåll mellan behandlingar är det viktigt att du bokar behandlingstider i god tid. Lediga tider kan försvinna snabbt då nya bokningar kommer in från både onlinebokning, mottagning och telefon. Om du går i behandling för kroniska besvär är det bra att alltid ha 2-3 tider inbokade framåt i tiden.
    Det är enkelt att boka (eller omboka/avboka) tider själv via min BokaDirekt sida. Självklart går det även bra att boka tider på plats på mottagningen också eller över telefon/sms (070-286 87 57) och mejl (prata/texta in namn o telefonnummer så ringer jag upp dig när jag har en paus mellan behandlingar ifall du inte får kontakt direkt). 

  • Rabatter 

    • Alltid 50% rabatt på var 6:e behandling oavsett vilken behandlingstid/behandling du har bokat. Rabatten skall utnyttjas på den 6:e behandlingen och kan ej sparas till framtida behandlingstillfälle, rabatten kan ej  överlåtas. 

    • Medlemmar i Svenska Ödemförbundet  ges 10% rabatt på behandligar vid lymf- och lipödem (Betalning via ePassi friskvårdsportal gäller ej på lymf- och Lipödembehandling, rabatten gäller enbart vid behandling av lymfrelaterade problem). Medlemsnummer skall uppges för kontroll.

    • Medlemmar i Svenska Ödemförbundet  ges 10% rabatt vid köp av MIDCARE hemmalaser  . Medlemsnummer skall uppges för kontroll.

Nu är goda råd gratis! 

Få gratis hjälp på det sätt som passar dig

Är du osäker på om just din problematik är behandlingsbar med Medicinsk Laser? Eller vet du inte vilken längd på behandling du behöver? Tveka inte att få inledande råd om behandlingsmöjligheter för just din problematik. Du kan få inledande hjälp antingen via mejl eller telefon beroende på vad som fungerar bäst för dig

Gör något av nedanstående:

  • Skicka ett mejl till info@medicinskalaserkliniken.se där du beskriver ditt/dina problem så svarar jag med råd till din e-post adress inom en vardag. 

  • Ring till mottagningen på nr 070-286 87 57 och hoppas på att jag kan svara (jag avbryter aldrig en pågående behandling för att svara i telefon så prata in på telefonsvararen om den går igång, så ringer jag upp dig så snart jag har en lucka mellan två kunder). 

Kontaktuppgifter

Det är enkelt att hitta till min mottagning som ligger precis till vänster i huvudentrén på Hjärupsgårdens Företagscenter. Kommer du med bil hittar du gratis parkering direkt utanför entrén som också har ramp om du har rullator, rullstol eller barnvagn.

Buss nr 130 stannar på Gamla Lundavägen ca 500 meter från gården (Hållplats Hjärup Åkerslund), kommer du med Pågatåg (Hjärup Station, Jakriborg) är det ca 1000 meter från stationen.

Medicinska Laserkliniken
Hjärupsgårdens Företagscenter
Lommavägen 53 | 245 62 HJÄRUP

070 286 87 57

Skicka e-post