Om mig

Jag heter Ingela och Medicinska Laserkliniken är mitt företag som är ett direkt resultat av min egna hälsoresa.
I början av 20-talet fick jag stora komplikationer efter en ryggolycka som ledde till förlamning från midjan och nedåt med ett liv i rullstol. Efter ca 3 års intensiv rehabilitering  fick jag veta att de restskador jag då hade kvar skulle bli permanenta. Jag kunde fortfarande inte gå utan hjälpmedel, jag var delvis förlamad med nedsatt känsel, hade mycket dålig balans, nervsmärtor dygnet runt och periodvis svåra ödem. Att sluta kämpa var inget alternativ för mig, i stället började jag med kostomläggning och omskolning inom friskvård- och hälsa samtidigt som jag gick på behandlingar med Medicinsk Laser.

Jag kunde aldrig acceptera att jag vid 35 års ålder skulle bli fånge i min egna kropp och inte kunna röra mig utan hjälpmedel. Att gå med konstant värk dränerade mig på livet.Min envishet drev mig mot nya kunskaper. Jag började med att läsa facklitteratur om anatomi och kroppens funktioner – det var en helt ny spännande värld för mig som tidigare mest ryckt på axlarna åt ”hälsofreaks”. Jag visste i ärlighetens namn knappt skillnad på en vitamin, en mineral eller en fettsyra. Snart skulle jag förstå hur viktiga dessa och alla mikronäringsämnen påverkade min kropps förmåga att orka laga sig.Kroppen är ett komplicerat stort system – som en stor maskin med hundratals livsviktiga  kugghjul där varje spets på varje hjul är viktigt för att maskinen ska kunna hålla alla hjul igång.Mina kugghjul snurrade inte speciellt väl – idag tuffar de på riktigt bra! Hur har du det med dina livsviktiga kugghjul?

Trots att laserinstrumenten var långt ifrån lika avancerade som idag kunde jag redan efter en kort period känna förbättring i form av ökad känsel, mindre värk och ödem.

Idag kan jag gå, värken är borta och jag har känsel överallt, mina nervbanor har återläkt fantastiskt bra trots den dåliga diagnosen jag en gång fick.

Att idag själv kunna hjälpa andra med fysiska hälsoproblem är en ynnest!